Foto

Mina bästa appar för mobilen

Vem har inte ett tjugotal appar i mobilen som aldrig används! Det är inte konstigt att mobilen börjar bråka med en när den inte har rensats på flera månader! Bland alla appar för sociala medier, nyheter, recept, musik och allt annat viktig hittade jag mina foto-appar. Personligen föredrar jag mina två Nikon-kameror, men när det inte är möjligt att ta fram de stora kamerahusen blir det att nöja sig med det näst bästa.

Och det näst bästa är inte dåligt i det här fallet. Det finns flera kamera-appar som kan hjälpa en att ta riktigt snygga bilder som passar på sociala medier. De innehåller som oftast roliga filter och snabba redigeringsmöjligheter. Alla bilder behöver inte redigeras i tunga program som Lightroom och Photoshop. Ibland räcker det med att ändra kontrasten och ljuset.

Det är däremot inte ovanligt att det finns mobilversioner av större program. Lightroom finns exempelvis som app för snabbare redigering, även om den saknar flera funktioner. Spelappar som Mr Green, som erbjuder både casinospel och sportbetting, och The Sims Mobile, i vilket det både går att bygga hus och spela karaktärerna, är enklare i mobilversionerna men ändå omfattande. Den förtstnämnda har fortfarande över 500 spelautomater tillgängliga i appen. De gör det möjligt att spela oavsett plats och tar bort behovet av att logga in på datorn. Nyhetssidor presenterar sina nyheter i förenklade och mer städade appar, och så vidare. Listan kan göras lång.    Men det var kamera- och foto-appar vi pratade om. Här är mina tre favoriter. Några känner ni kanske igen medan andra kanske kommer att förvåna er.

Iphones egen kamera-app

Alla ni som har en iPhone ska inte vifta bort Apples egen kamera-app. Faktiskt är den bättre än många andra tredje parter. Kameran passar för de flesta motiv och dess olika lägen, såsom porträtt-läget, ger bilden studioljus. Du kan ta och spela in bilder och videor i HD-kvalitet och du filma time-lapse och slow motion videor. För modellerna XS, XS Max och XR är porträttläget ännu bättre eftersom kamerorna på de modellerna är mer up-to-date.

VSCO App 

VSCO har trenderat en tid och de flesta influencers på Instagram använder den, och det av en anledning. Det är en riktigt bra kamera-app. Redigeringsmöjligheterna är många och det finns både presets och möjligheten att redigera bilderna efter eget tycke. Appen är riktigt bra för manuell fokus, har en bra shutterspeed och bra ISO. Appen finns både som gratis och betalversion. Vad som skiljer den här appen mot flera andra är att den också tar bilder i formatet RAW.

Candy Selfie Camera

Det här är en rolig app. Den tar visserligen inte bättre bilder än de andra, men den innehåller gulliga filter och effekter. Gillar du att ta selfies är det appen för dig. Med den kan du skapa gifs, applicera stickers, beauty filters och andra inslag som skulpterar om ditt ansikte och bakgrunden. Till skillnad mot Snapchat och Instagram finns det inte bara ett par kaninöron – det finns flera

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.