Foto, Livsstil

Jag avslutar mitt företag

Det är med blandade känslor jag skriver detta inlägg , både med glädje och med sorg och ikväll med tårar,  men det är ett beslut jag tagit, jag har funderat väldigt länge och då menar jag väldigt länge på hur jag ska göra. Det behövdes en förändringar i mitt liv och jag var tvungen att ta ett beslut, att skära ner på något, för hälsan skull.

Valet har inte varit enkelt, men efter att jag har blivit extremt utnyttjad, sårad och överkörd så bestämde jag mig för att företaget får läggas ner. Jag lovade mig själv den dagen jag startade företaget att när jag slutar fotografera för min skull så ska jag lägga ner fotograferandet. För det har alltid och kommer alltid vara en stor passion för mig.

Jag vet att jag är jävligt, ursäkta språket men jävligt duktig på fotografera, att leverera fina foton och personliga foton men beslutet är taget. Jag har blivit alldeles för sårad och utnyttjad den senaste tiden.
Jag har ställt upp på gratis fotograferingar, i utbyte mot länkar ( marknadsföring) i bloggar, vilket är en extremt bra marknadsföring, men tyvärr blivit blåst och inte fått länkar och fått upp mina bilder som lovat.
Jag blev lovad att när mina foton blev använda så skulle det alltid, vid varje användning , länkas till mina sociala medier. Jag blev lurad .. igen!

Och det som faktiskt gör ondast vet ni vad det är ? Att det är så kallade vänner och bloggvänner som påstår sig vara nära som faktiskt lovat detta. Som lovat dyrt och heligt att om jag fotograferar så hjälper dom mig med marknadsföring, rekommenderar och sprider mig vidare. Jag fotograferade, la ner flertalet timmar på redigering, skickade över dom gratis .. och fick ett tack?! Skit på er.

Jag må vara bög, men bara för det så betyder det inte att jag gillar att alla slickar min röv. Arg, besviken och sårad är bara förnamnet.  Det ska vara så fint och det byggs upp en jävla falsk yta, man lovordas och sen får man en kniv i ryggen?

Så .. bomben är släppt, bögen är besviken och vännerna / blogg vännerna kan skita på sig!  Jag kommer lägga ner företaget som fotograf!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Henrik Olsson 5 december, 2015 at 23:46

  Jag förstår ditt beslut, även om jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att du lägger ner på grund av vad andra gjort! :/

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:25

   Ibland måste man för hälsans och intressets skull välja tråkiga beslut. Att det finns idioter som är en bidragande rosak till detta är bara beklagligt. Men tack för din tanke Henrik! <3

 • Reply Jessica Olofsson 5 december, 2015 at 23:47

  Det är skit att bli utnyttjad och jag önskar dig all lycka på den väg som DU väljer att gå.

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:24

   Tack! <3

 • Reply Gunilla Asada 6 december, 2015 at 00:25

  Fan vad trist att höra. 🙁 Du är ju så duktig och det är alltid lika fint att titta på dina bilder. Du har ju kämpat med företaget och kommit långt. Låt inte de sk bloggvännerna vinna över dig. Kramar i tusenfalt.

 • Reply Annika - drömmen om 11 barn 6 december, 2015 at 00:58

  Blir faktiskt väldigt ledsen av att läsa det här…

  Nu tillhör jag ju den skaran som varit på samma event men som sällan pratat med dig. Kanske just för att du uttryckt dig på sätt i sociala medier som fått en osäker på hur fasen man ska uttrycka sig (jag må vara fånig men ja…)

  Men jag följer dig både här o där – o det här gjorde ont. Säger man att man ska hjälpa med marknadsföringen så står man för det – vi vet väl alla hur det är med reklam osv i bloggar? Riktigt jävla illa om man inte kan hjälpa till med en sån sak mot en fotografering där du fått lägga ner tid och energi!
  Och när det till slut får dig att lägga ner något som du är riktigt, riktigt duktig på (och jag har väl inte sett en bråkdel av fotona) så hoppas jag att dessa “bloggvänner” faktiskt tar åt sig och fattar hur mycket skada de gjort…

  Ja jag vet inte ens vart jag vill komma med mitt skrivande, nästan så kag funderar på att radera men äsch, hoppas du tar det rätt – även om det är “en sån där som trycker ut unge efter unge” 😉

  Iaf – jag är verkligen skitledsen för att du fått ta en sån här smäll som nu kostar dig företaget….

  • Reply tommytott 6 december, 2015 at 01:09

   Tack för din värmande kommentar Annika! Den värmer otroligt och får mig att skratta!

   Du skriver : Kanske just för att du uttryckt dig på sätt i sociala medier som fått en osäker på hur fasen man ska uttrycka sig (jag må vara fånig men ja…) och att du tillhör skaran som tryckt ut unge efter unge! Ja, det gör du och det är fasiken imponerande och jag själv uttrycker mig som jag gör är för att jag själv kommer från en familj med 7 helsyskon. De som känner mig och faktiskt tar sig tid att lära känna mig vet att jag skämtar och driver om det här med att komma från stor familj även privat utan att mena något illa!

   Folk är snabba till att dömma utan att fråga !

   Men jag förstår hur du menar och tackar så otroligt mycket! 🙂

 • Reply Moster 6 december, 2015 at 02:31

  Men bästa Tommy, du ska jobba för din egen skull och skita i alla rövslickare som oftast aldrig står för vad dom lovar och säger. Jag har som bekant inte sett ens en bråkdel av dina kort, tycker lika förbenat att det är tråkigt att idioter, förlåt uttrycket, lyckats knäcka dej. Hoppas du orkar komma igen med dit fotande och att du gör det för din egen skull och att du skiter i andra .

 • Reply Margareta Gabrielsson 6 december, 2015 at 09:27

  Det här var ju riktigt riktigt tråkigt att höra, du har ju investerat så mycket i fotoutrustning och är så enormt skicklig på att fotografera även om du verkar vara lite (nej inte lite, mycket) självkritisk när det gäller de färdiga bilderna. Samtidigt tänker jag att det kanske är ett bra steg du tar nu, åtminstone att du gör så här för en tid framöver. Du får mer tid över för annat, kan fokusera på ditt eget välmående på ett annat sätt, och folk kommer att umgås med dig utan baktankar. Jag har själv haft korta perioder i mitt liv där jag jobbat med försäljning och likaså med marknadsundersökningar, och båda de områdena hade lätt för att tränga sig in i ens privata umgänge och påverka det på olika sätt. Så det är nog inte helt fel det du gör nu! Var rädd om dig och se på möjligheterna som det här beslutet för med sig!

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:23

   Att vara så självkritisk som jag är med mina foton har varit extremt bra, inte en enda missnöjd kund och ja, jag har fått massvis med bokningar som jag tackat nej till p.g.a jag känt mig så sviken och utnyttjad, därav en del i beslutet att lägga ner men oxå för att de andra jobben tar så mycket tid och att jag har massa roligt framöver och måste skära ner på något p.g.a fibromyalgi för att inte slita ut kroppen!

   Men vem vet, kanske jag kommer tillbaka om några år som fotograf men fotograferandet kommer alltid finns med mig!

 • Reply Jenni Nyberg 6 december, 2015 at 10:17

  Hoppas av hela mitt hjärta att du lägger ner företaget för din skull. Du är fantastiskt duktig på att fotografera! De som blåste dig kan svälja sina egna huven (skånska ordet för huvuden) och skita ut sig när de fått lite folkvett!!! Stor kram till dig.

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:22

   Självklart är det för min skull jag lägger ner, för att livet går i 190 och det är lite mycket jobb och roliga saker. Men samtidigt så väljer jag att lägga ner företaget för att jag känner mig så utnyttjad och att folk har svikit mig så mycket att fotograferandet professionellt inte finns där längre! KRAM

 • Reply Ibe 6 december, 2015 at 10:34

  Jag förstår ditt beslut (vidriga människor det finns!)
  Jag hoppas att du en dag känner för att börja om. Dra då nytta av dina erfarenheter och se till att inte leverera något om du inte först fått ersättning för nedlagt arbete. Du är så duktig att ta bilder så det vore väldigt synd om du gav upp för gott!
  <3

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:21

   Tack så mycket Ibe! Jag kommer aldrig lägga ner fotograferandet och just nu känns det rätt beslut att lägga ner. OM något år kanske jag är tillbaka som egen företagare som fotograf igen, men jag har en känsla av att jag på något sätt alltid kommer finnas som fotograf! <3

 • Reply Annelie 6 december, 2015 at 12:30

  Ja..ska man bli MÖRKRÄDD eller VAD när folk bara “roffar” åt sig utan att ge något tillbaks.
  Detta “sköt dig själv, skit i andra” är så skrämmande i vårt samhälle idag.

  Jag skulle ALDRIG i mitt liv kunna utnyttja någon så mycket, utan att betala tillbaka på ett eller annat sätt.

  Du kommer väl i alla fall att fortsätta med fotograferingen på hobbynivå. Dessa människor som har utnyttjat dig har väl inte tagit känslan för fotografering ifrån dig..??
  Hoppas jag verkligen inte.

  Trevlig 2:a advent till dig och sjömannen…// Annelie

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:20

   Jo tyvärr, känslan av att fotografera har svalnat när jag blivit utnyttjad och faktiskt inte fått det jag lovat. Att bli sviken har gjort att jag faktiskt tackat nej till otroligt mycket fotojobb de senaste månaderna. Men jag väljer att fokusera på annat i stället då jag behöver skära ner, försöka få balans i kroppen och komma i gång med träningen och att annat jobb faktiskt tar enorm stor tid.

   KRAM

 • Reply Matthias 6 december, 2015 at 15:11

  Vilka idioter! Oerhört synd att du ska behöva lägga ner dit företag. Men de är förståeligt för hälsan går alltid först!
  Stora varma jul kramar till dig.
  /Matthias

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:18

   Tack! <3
   KRAM

 • Reply Victoria 6 december, 2015 at 16:28

  Jag blir så otroligt ledsen när jag läser att du ska lägga ner det som du brinner för pga idioter som bara utnyttjar dig! Jag tycker du tar fantastiskt fina bilder. Hoppas du kommer tillbaka i framtiden med ditt företag.
  Hur svårt och jobbigt kan det vara att lägga ut länkar till dina sociala medier?!
  Det värsta är att det är folk som står dig nära!!

  Stå på dig och gör det som känns bäst för dig ❤️

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:18

   Tack för dina fina ord! På ett sett känns det riktigt tråkigt men samtidigt så otroligt skönt, att faktiskt slippa pressen och det började bli lite mycket med jobb så för hälsans skulle och för att försöka hinna vila mina leder så behövde jag skära ner. Och då blev valet enkelt p.g.a svalnat intresse och folks rövlsickeri. Men fotograferandet slutar jag aldrig helt med! <3

 • Reply Thommy LA Gunnarsson 6 december, 2015 at 17:28

  Väldigt tråkigt att höra. Men jag förstår dig. Utnyttjande är ju absolut inget skoj. Kram.

  • Reply tommytott 7 december, 2015 at 09:16

   Nej, sen hinner jag inte med allt så jag behövde välja bort något! Kram

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.