Krönika/åsikter/ tankar

När det är enkelt att bygga extra hus på tomten

Modulhus gör det enkelt med bygget.

Som ni vet så köpte ju vi våran kolonistuga förra året och det är våran bästa investering som vi har gjort i vårat liv. Vi spenderar oerhört mycket tid i vår stuga och försöker sätta våran egen prägel på det och verkligen göra det till vårat. Första sommaren så var det mest att fräscha upp inne i stugan, att få det som vi ville ha det och även att det behövdes mindre renovering så som måla och fixa till det. I år däremot så valde vi att göra drömmen om en upphöjd terrass till verklighet. Också ett av de bättre besluten vi har tagit gällande vår stuga.

I år har det även varit mindre fokus på allt annat med bygge och göra utöver den upphöjda terrassen och varför det kan man fundera på? Jo dom började ju att gräva för kommunalt avlopp och vatten och det har varit en stor process som gjort att mycket som man velat göra i stugan inte har kommit i gång.

Men eftersom vi inte kunnat göra så supermycket och att det är ett koloniområde så är det ju lagar och regler som man ska följa, men en sak som vi känner saknas på våran 360kvm stora tomt, förutom stugan som vi mer och mer blir nöjd över är ett attefallshus nyckelfärdigt. Vi drömmer om ett extra litet fritidshus som vi kan ha lite som förråd där vi kan få plats med verktyg, även kommande tvättmaskin och torktumlare och även mölighet till ett rum som kanske kan vara som ett extra rum, där vänner och familj kan sova om de vill sova över.

Modulhus är hustillverkare som jag har kollat in ett par gånger och ett alternativ till om och när vi bygger ett extra litet hus på tomten vid stugan. Det jag gillar extra mycket är att man kan designa och utforma husen på modulhus hemsida och använda funktionen “husbyggaren”. Dom hjälper även till med bygglov, montering och leverans. Dessutom är det nyckelfärdigt hus dom dom levererar, så när det väl är på plats så är det bara att flytta in det du har tänkt att ha i huset och så är det klart. Smidigt och enkelt och superbra för oss som inte har kunskapen att bygga och montera ett eget utifrån vad allt som krävs.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jennie 16 november, 2020 at 14:35

  Ett sommarställe att åka ut till det är sällan något som man ångrar, snarare varför man inte hade det tidigare! Roligt du spanat in vår hemsidan innan 🙂

  Allt gott!

  • Reply tommytott 25 november, 2020 at 07:50

   Jag håller verkligen med dig Jennie, vi ångrar att vi inte köpt ett tidigare!

   Ha en fin dag!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.