Ett hälsosammare jag

Nattjobb, träning och kost

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett foto från träning med sjömannen på stranden i somras. 

Träning och nattjobb. Hur gör ni? Hur lägger ni upp er träning, kost och rutiner? Jag har extremt svårt när jag arbetar mina 5 nattpass i rad att få en bra rutin på både kosten och träningen. För sömnen är extremt viktigt när man arbetar natt och jag har trots att jag arbetat natt nu i över 1 år svårt att få in en grym rutin på kost under nattpassen. Vad ska man äta och när ska man äta? Jag ligger garanterat, eller jag vet att jag ligger på grymt underskott och slarvar extremt mycket när jag jobbar natt med maten under natten, men det är mest för att jag vet inte vad jag ska äta och vad som är bra att äta? Riktig måltid eller ska jag äta något som är lättare men proteinrikt och lättsmält?  Jag vill få ordning på detta för att bygga muskler. Och ja, det hjälper ju inte bara att man tränar, kosten är ju ännu viktigare.

Sen funderar jag lite på detta för att kunna bibehålla att jag är ute och springer och tar power walks ute trots kylan. Kylan är något som gör att många inte kommer ut och rör på sig och jag vill ju kombinera min träning i höst och vinter med gymmet, springa ute och power walks ute. Kläder ? Hur mycket ska man ha på sig och vilka plagg rekommenderar ni?

Denna veckan har det inte blivit någon träning. Jag tänkte att jag skulle träna i går måndag, men det blev inte så då jag söndag kväll när jag gick på min första natt hade sån extremt värk i kroppen och vänster arm hade jag värk från armbågen och ner så att fingrarna domnade bort. Jag vet, jag ska inte låta fibro monstret Ernst-Hugo 90+ vinna men och andra sidan så vet jag ju oxå vikten att lyssna på kroppen. Vilket var bra för nu är värken lite bättre, mer åt det dagliga hanterbara och jag planerar att ta mig ut och springa i dag tisdag när jag har vaknat – och i dag tänkte jag att jag skulle gå igenom skåpet med kosttillskott. Jag har en känsla av att en del av påsarna har passerat bäst före dato så de bör kasseras.

Tips och råd? Och vilka kosttillskott ska jag ta mer än D-vitamin nu under hösten och vintern? Vad är bra både för välbefinnande, vitaminer, mineraler och för lederna och musklerna?

Glöm inte att följa mig och bloggen på :
Facebook: Tommytott
Instagram: Tommytott

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Anneli 11 oktober, 2016 at 09:50

  När jag jobbar natt, tränar och försöker hålla med maten så gott som det går.
  Såhär gör jag iaf 🙂
  Jag slutar 07.00, hemma kring halv 07:30 och då äter jag en rejäl frukost precis som annars.
  Jag sover till 12:30, går upp, äter lunch och sedan fortsätter jag sova till ca 17.00.
  Då äter jag middag, tränar och vad det nu kan vara tills jag börjar 21.00 och då äter jag sista målet 23.00
  som består av protein, shake och en frukt. Sen håller jag mig hela natten på endast vatten/kaffe.
  Det fungerar för mig iallafall 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.