Livsstil

Påsktårta alá Totten

11094688_10152625574451991_8189704043938479904_nPåsktårta ala Totten.

Helvetes jävla kakhelvete. Ja ungefär så lät det när tårtbottnen hade svalnat. Jag kom ju på den briljanta idén om att jag kunde försöka baka en påsktårta till påskafton så det fanns något gott till eftermiddags kaffet här på jobbet. Vilket jag nu i natt ångrar bittert.  Och att göra egen botten var ju det dummaste jag någonsin kommit på.

Botten sjönk ihop, den gick sönder när jag delade på den. Jag hade en vision i huvudet att dela den i 3, men när jag tog ur den från ugnen så fick jag snabbt ändra min plan till 2 bottnar.

Fyllde den med nutella och lappade ihop den så gott jag kunde. Och där kom nästa briljanta idé när jag googlade tårtor. Glasyr. Choklad. Kladdigt, choklad överallt och en ihopsjunken tårtbotten? Jaja .. grädde ska det oxå vara. Överallt.

Men jag fick den klar, inte snygg .. god? Ja kanske? Det kan ju inte smaka skit. Massiv kaloribomb med massiv mängd choklad. Troligen skjuter blodsockret i höjden på boendet, men det blev en tårta – Påsktårta alá Totten. 

Påminn mig nästa gång jag får idén om att baka.
Jävla tur att jag inte blev konditor.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anna 4 april, 2015 at 07:15

  Hm…….ska jag vara ärlig så ser det ut som du lagt tre hundskitar som garnityr på tårtan 😀
  Men den smakar säker mumsigt!

  • Reply tommytott 4 april, 2015 at 13:42

   Hjärtat .. Man ser vad man vill se! 😉

 • Reply Thommy LA Gunnarsson 4 april, 2015 at 10:22

  Väldigt speciell, men säkert god, bagarn ! Ha det gott.

 • Reply Maggan 4 april, 2015 at 10:46

  Mums, den där blir säkert uppäten i ät nafs – ju chokladigare desto bättre! Och kladdkaka är ju ett känt begrepp – nu är du uppfinnaren av kladdtårtan!

  • Reply tommytott 4 april, 2015 at 13:43

   Haha .. Jajävlar! 😉 Får höra med ligan på jobbet när jag kommer om den var ätbar eller inte! 😉
   Hoppas påskafton blir perfekt!

 • Reply Monica 7 april, 2015 at 00:33

  Den ser jättegod ut. Vad tyckte de om den?

  • Reply tommytott 7 april, 2015 at 01:27

   Dom tyckte tårtan var asagod.. som tur var! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.