Livsstil

Sista semester veckan, pillestad? och nedklippt moderplanta

Monstera adansonii variegata

Sista semesterveckan är påbörjad. Och jag måste säga att det känns fruktansvärt skönt.  Jag är en människa som är svindålig på ledighet och jag tänkte att det kommer bli så skönt med drygt 14 dagars ledighet innan jag börjar jobba på Bup akut igen, men fy fan vad jag är uttråkad och trött på vara hemma. En annan sak är det ju att ha semester när sjöhunken är hemma men när han är på jobb? Jag vill dö av tristess haha.

I dag har jag, Wanda och Siesing varit iväg på äventyr tillsammans. Wanda och Siesing är i behova av en pillestad ( piedestal om du frågar 2 av oss ) haha, så jakten på den har börjat och så passade vi på att kolla in växter, begagnade krukor  och körde runt lite för att kolla. Det blev ingen pillestav till dom , men jag fick med mig 2 mindre terrakottakrukor med fat och en säck med orkidebark så att jag kan fortsätta plantera om växter med min jordmix.

Jag har fått i mig goda tacopiroger, varit på en pw på 5.5 km, kamphundarna har fått i sig mat, en maskin tvätt är i gång och hundra ljus är tända. Jag har dessutom fått nog och klippte ikväll ner min moderplanta av Monstera Adansonii variegata. Jag tyckte inte riktigt om att så många blad blivit fula och var helt enkelt inte nöjd med henne, så nu är hon bara rötter och en bit stam utan blad. Däremot fick jag ju shit load av sticklingar som jag har satt på rotning , så nu får vi se om dom rotar sig och gör dom det så kommer jag samplantera vissa med sin moderplanta för en buskigare planta och sen får jag väl sälja några om de rotar sig bra och kommer upp med ett blad som är fin variegering. Jag kan ju inte behålla alla.. eller ? haha!

Så nu blir det bara slappa resten av kvällen, det blir att fulsjunga till musiken på datorn och invänta att tvätten ska bli klar så jag kan köra en del i torktumlaren och en del ska hängas upp. Kanske jag planterar om någon växt. Who knows.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.