Livsstil

När mammas låt från begravningen spelas

När mammas låt från begravningen börjar spelas.

Dagen har rullar på bra. Jag mötte Wanda och Siesing i garaget då dom skulle hjälpa mig i stugan och med lite andra ärenden. Vi gjorde dom snabbare än vad vi trodde, vi stannade på Lidl och jag köpte bullar för den traditionella eftermiddagsfika med kaffe och bullar. Det har blivit lite av en tradition med kaffe och bullar på eftermiddagarna när man är ledig. Super mysigt.

Efter det så fixade jag hemma med hundarna och hemmet och planerade att laga middag och sen planera om lite växter och fixa bättre jordmix med mer bark som jag köpte i månads när vi var ute på våran runda och plantera om mindre plantor i de 2 terrakotta krukorna jag inhandlade, men så skriver min älskade Monika och undrar om vi ska snacka i telefon när hon ska ut på sin promenad efter jobbet  och jag hakar på och kopplar in headset och beger mig ut på min runda. Så mysigt samtal. Älskade bobo!

Under promenaden ser jag mammas favoritfågel som hon sett här i skåne under sina besök, nämligen Råka, den skriker som fan där på fältet, tårarna rinner men jag har världens bästa Monika i telefon så jag får tänka på annat och är dum nog och inte säger något. Men den där fågeln finns i mitt huvud hela tiden.

Väl hemma gör jag middag, diskar undan, damsugar hela lägenheten och röjer, för jag har ju fått någon jävla städmani under tiden jag har semester och är hemma. Rastar hundarna och så lägger vi oss och ser tv, men när jag känner att jag håller på somna så släcker jag ner.  Jag har precis somnat när Chanel och  Molly börjar tokskälla och i från vardagsrummet hör jag musik och inte vilken musik som helst, utan låten You raise me up , låten som spelades på mammas begravning… på högsta nivå från datorn.

Jag får panik, skäller på hundarna att hålla käften och tårarna börjar rinna när musiken fortsätter. Jag torkar tårarna och släpper ner hundarna på golvet, dom skäller som galningar och vägrar gå in i vardagsrummet, tårarna rinner som fan och jag plockar upp de galna skällande hundarna och går ut i vardagsrummet, de ryggar till, morrar och skäller och jag går fram till datorn och slår igen locket, tårarna rinner och jag står helt stilla. Är hon är ? Hundarna morrar och springer runt … tårarna forsar.

Vi går och lägger oss igen, jag torkar tårarna som aldrig vill sluta.
Jag har varit tveksam till allt sjömannen har upplevt här hemma efter svärmor och mammas borgång, men nu vet jag inte ? Var hon här? Ville hon något ? Varför spelades den jävla låten på datorns högsta volym ikväll ? Det var ju inge i närheten av den listan jag lyssande på tidigare ikväll?

jag är övertygad av att hon var närvarande på promenaden och såg den äckliga fula fågeljävlen, Råkan, på min dagliga promenad, men vad betyder detta?  Tårarna bara rinner och jag kan inte somna om så jag har satt mig i soffan med ett tänt doftljus och hundarna är som ett plåster på mig. Vad menas? Varför nu ? och varför ikväll?

Vi närmar oss mammas årsdag, den dagen hon tog sitt sista andetag, men varför ikväll?
Mamma, du fattas mig så mycket och jag saknar dig så fruktansvärt. Men varför?

 

Mamma , aldrig ska jag sluta älska dig! <3

#Aldrigensam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eva Wiberg 26 januari, 2023 at 06:40

  ❤️❤️❤️

  • Reply tommytott 27 januari, 2023 at 09:39

   Kärlek tillbaka! <3

 • Reply Anna 27 januari, 2023 at 06:24

  100 % var din mamma där,det är just de där små tecken de kommer med från andra sidan. Men tanke på att årsdagen står för dörren så brukar våra nära från andra sidan vara mer ihärdiga med olika tecken.
  Kram ♡

  • Reply tommytott 27 januari, 2023 at 09:39

   Jag hoppas du har rätt <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.