Livsstil

Sjuktransport, rädsla och ett Happy friday

Efter ett glatt besked åkte happy friday tröjan på.

Jag har en längre tid haft problem och klagat på yrsel, speciellt efter att jag ställer mig upp men jag har aldrig tagit tag i det och gått och kollat upp det, mer än att jag kollat blodtrycket och det har varit lite förhöjt men annat har varit bra. Jag har dock den senaste veckan mått riktigt kasst, fått yrseln väldigt ofta och känslan av att det kokar i kroppen. I onsdag när jag cyklade till jobbet så snurrade det rejält men jag tänkte att även denna gången skulle det ge med sig. Men när jag byter om känner jag att det är något som inte stämmer, men jag vill inte klaga och säger därför inget till kollegorna.  Väl inne på avdelningen så känner jag hettan igen och nu var karusellyrseln ett faktum. Det gav inte med sig och blev värre, jag mådde så fruktansvärt illa.  Bästa kollegorna kollade allt och tillkallade läkare och som skickade mig med sjuktransport till akuten.

Att ha namnet Tommy Nilsson är fasiken inte en hitt alltså. Jag vet inte hur många gånger jag fick höra att Tommy Nilsson var på akuten, men inte sångaren, utan en annan. Efter att jag träffat läkaren och fått information om att jag skulle vidare till medicinteamet för utredning och även där hör jag en undersköterska säga, Tommy Nilsson ligger på 3:an , men det är inte sångaren och där kunde jag inte vara tyst utan vrålade högt – men jag kan sjunga falskt för er. Patienter och personal brast ut i skratt.

Jag fick träffa läkare nummer 2 och hon var lite orolig och till kallade nerurolog konsult och kom in och informerade att en CT skalle med kontrast skulle göras för att kolla kärlen och hjärnan. Tårnarna rann på mig, av rädsla och varför i helvete karusell yrseln inte skulle ge med sig. Neurologen sa att höger öga inte hängde med som det skulle och dom misstänkte inflammation på balansnerven men ville utesluta annat med tanke på ögat.  Röntgen var ua och jag fick medicin mot illamåendet och då började karusellyrseln även avta. Jag fick tillslut åka hem med information om att alla prover var bra och att det inom någon dag skulle ge med sig och jag skulle kontakta öron näsa hals.  Där jag var i går och fick besked om att jag har inflammation på balansnerven men att den är övergående då karusell yrseln var borta och jag mådde bättre men fortfarande yrsel. I Dag ringde läkaren för att höra hur jag mådde och  i dag vaknade jag utan yrsel och illamående , förutom yrsel när jag ställer mig upp. Läkaren sa att det kan vara så ett tag men jag behöver ingen behandling i dagsläget, utan om karusell yrseln kommer tillbaka kommer dom sätta in kortison. Men jag fick besked om att försöka röra på mig men att sätta mig ner direkt när yrseln kommer för att inte trilla. Jag ska röra på huvudet ett par gånger om dagen för att tydligen är det viktigt att göra vid detta?

Så idag har det slappats, tvättats lite och nu ikväll mår jag bra och är glad över att skiten inte behöver medicin. Dessutom är jag oerhört tacksam för de bästa kollegorna. I helgen blir det bara mys med kamphunden, promenad en en runda ut till stuga och bara slappa och även en rolig sak i morgon ( som blir av då jag inte behövde medicinen ). Plantera lite fröer och längta tills på måndag då jobbet kallar igen, för jag ska dit. Ni vet ju hur jag känner för att vara hemma , jag hatar det.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Margareta 15 mars, 2019 at 18:58

  Så skönt att få riktigt besked, finns inget värre än när man är dålig och de inte hittar vad det är fråga om! Unna dig att ta det lugnt i helgen, det har du rätt till! Kram på dig!

  • Reply tommytott 19 mars, 2019 at 10:04

   Tack så mycket! Helgen bestod av vila, mys med kamphunden!

   Ha en fin vecka!

 • Reply Monica 15 mars, 2019 at 21:45

  Men fy vad otäckt att må så där. Tänk om du cyklat omkull ute i trafiken, jag är glad att det inte hände.
  En vän till mig mådde likadant hon var sjukskriven två veckor och fick hålla sig i väggarna för att kunna röra sig hemma.
  Krya på dig och ta hand om dig.

  • Reply tommytott 19 mars, 2019 at 10:04

   Tack så mycket! Mår bättre men inte helt bra!

   Ha en fin vecka!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.