Livsstil

Sorg, en helg i stugan och jakten på fredagsmusen

Sorg, glädje och jakten på fredagsmus.

Här har det ekat tomt i ett par dagar och det beror på att jag har haft en riktigt skit vecka , på ren svenska alltså. Det började med att jag får fibromyalgi fog och hjärnan har varit helt slut, orden kommer ut helt fel i munnen och jag har kämpat med att hålla skenet uppe, men tillslut brister det och det gjorde det.  Men sömn gjorde susen och jag är glad att det var många år sedan jag hade detta skiten. Nog för att orden kastas om lite då och då, men hjärntröttheten och dimman var många år sedan.

Inte nog med det så har jag gråtit en hel del och går runt med en stor klump i bröstet.  Jag fick veta att en person som betyder oerhört mycket för mig inte finns mer, en person som varit expert på reta mig, göra mig förbannad men oxå en person som jag älskar högt och som betyder mycket för mig, som jag funnits för och känt lite extra för, hon finns inte  längre kvar. Det har varit 2 fruktansvärt tunga dagar och blandade känslor och så många tankar och funderingar.  Livet alltså.  Så många tankar, varför? Hur? Hade hon ont?  Vad man nu ska med den informationen till, mer än att stilla sitt egna behov.

Jag och sjömannen pratade i går om vi skulle köra årets första helg i stugan lördag till söndag, jag tittade på honom i går och sa, kan vi inte ta hela helgen i stugan? Jag tror jag behöver det. Att få komma dit och bara få vara och börja fixa och förbereda inför säsongen. Och i dag efter jobbet packade vi ihop, handlade och så körde vi ut hit. Städat lite och när vi kommer in inser vi att någon har tagit sig friheten att bosätta sig här inne. Jakten på fredagsmusen har börjat och en musjävel eller 87 har flyttat in. 87 kan man ju fråga sig, men det är sällan en. Så i morgon blir jakten på musfällor ett faktum och vi har lärt oss en läxa – fällorna ska ut och musjävlen ska dö! Töm hela jävla stugan på allt som är ätbart, placera ut fällor varje år och var här lite oftare haha. Det blir en spännande natt.

Vi slängde ihop röste och högrevsbiffar med bea. En öl till sjömannen och lite vin till mig. Ljusen är tända. Sjömannen tittade på mig och sa – fan vad skönt det är att komma “hem” igen! För helvete vad vi saknat stugan.

Vad gör ni i dag och i helgen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mirre 30 januari, 2021 at 00:09

  Ohh vad tråkigt med vännen som gått bort, förstår du vart ledsen. Samt nej nej inte möss, hualigen, hoppas att ni får fart på dem. Så mysigt att åka ut till stugan, lät underbart, minus mössen då

  • Reply tommytott 30 januari, 2021 at 08:59

   Tack fina du! Det värmer och det känns tungt!
   Ja musen ska få sig en match i dag!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.