Livsstil

Bögar i rören, snö och gräsänkling

Stugbögarna kan själv.

Herregud vilken träningsvärk och ömhet det är i dessa kroppar. Dagarna bara springer iväg och jag har spenderat helgen på jobb och hade en dags ledighet i går och det blev inte så mycket av motto  – göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Nej nej, vi körde i stället ut till stugan för att se om vi kunde slutföra jobbet med det kommunala avloppet och vattnet.  Vi stannade på Hornbach för inköp av lite kopplingar och grejer till rören och sen körde vi i gång. Att såga och slita i gamla avloppsrör är något jag verkligen inte rekommenderar någon att göra, dessutom under stugan där det bara är krypgrund. Herrejävlar vilket liv och jag trodde jag skulle dö när vi inser att vi kommer behöva såga sönder bajsrörer för att kunna koppla om det från septitank till det kommunala avloppsrören vi dragit in. Det hulkades, skrattades och svetten den rann och vi fixade det och sen kopplade vi om och ihop vattenledningar.  Stugbögarna gjorde detta själv alltså. Jag är chokad över att vi lyckades och dessutom fick det godkänd. Nu är det klar och det enda som behövs göras nu till våren och sommaren det är att köpa en jävla massa grus och mög och fylla bajstanken = septitanken med sten för att den ska bli obrukbar.  Men en sak är säker i alla fall, att jag kan lägga till massa saker till kunskapsbanken!

Onsdag och en röd dag, vad det nu ska vara bra för ? Varför är det en röd dag i dag? Är det något som firas eller något man bör veta om? Ja skit samma. Vi vaknar i alla fall upp till snö här i Malmö och jag är bitter som fan. Inte nog med att jag har träningsvärk i muskler som jag inte trodde jag hade så ska det vara snö skit på marken? Vad har jag gjort för ont?  Varför skulle snö helvetet komma nu ? Men vi får hoppas på att det bara är på “tillfälligt besök” i dagarna och snart är borta igen.

Jag har kvällspass och tar just nu tillvara på de sista timmarna med sjömannen. Efter i dag blir jag gräsänkling om allt går som planerat då sjömannen ska ut på jobb igen, men först måste han göra ett snabbstopp i på covid stationen i Köpenhamn för ett snabbtest och är han negativ på det tar han tåget vidare mot båten och sjömännen.  Så nu några veckor blir det jag och kamphunden.

Klä er varmt, håll avstånd ,tvätta för fan dina händer efter toalettbesöken. Minst 20 sekunder. Är vi överrens ?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marie 6 januari, 2021 at 16:12

    Halloj, god fortsättning till er, hoppas att julledigheterna varit bra för er. Hur är det för dig att jobba mitt i all covid?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.