Livsstil

Gränsänkling, nya utmaningar och ett intressant liv

I dag ringde klockan tidigt igen och i dag blev det bilen till jobbet, för att jag skulle rensa ut mitt skåp, lämna nycklar, larm och kramas hejdå med kollegorna för att gå på ett par dagars ledighet innan min tjänstledighet började. Så bilen fick det bli och ingen gladare för det är jag, för det snöade lite och var så jävla kallt ute.  Dessutom var sjömannen uppe innan jag drog på jobbet, för att även han skulle hoppa på bussen och sen ta tåget för att dra över till Danmark för ett dygn med chefsmöten, ett dygn som gräsänkling och livet med sjöman är så här.

Så nu ska jag njuta av ett par dagars ledighet och faktiskt njuta av att jag får ett par extra dagars ledighet med sjömannen innan han drar iväg till sjöss igen och jag påbörjar ett nytt äventyr i livet.  Jag fick föresten dessa glasögon och ett par doftgrejsimijsar med smileys på av en kollega idag, bara för att jag varje dag ger henne leenden. Tack som fan.

Det har varit en intensiv höst och jag har fått beviljat tjänstledighet i 10 månader för annan tjänst. När detta blev klart så räknade jag såklart med att åsikterna skulle hagla och det tisslades och tasslades om att, vad händer? Så han ska byta jobb igen? Varför? När kommer han tillbaka?  Och ja åsikter om hur jag väljer att leva mitt liv och vilka val jag väljer.  Mitt liv och mina val här i livet är tydligen ett hett ämne på tapeten och vissa människors rövar hade fan spruckit om dom inte fick säga det dom vill. Jag kan inte annat än att le och skratta åt skiten och samtidigt har jag under hösten varit jävligt tydlig med att jag kommer inte ta någon skit utan även säga i från och det har jag gjort.  Sen när har jag en upplysningsskyldighet till var och varannan människa om vad jag tar för beslut här i livet? Världens vigaste man kröp upp i röven och försvann .. visa har tydligen inte den vigheten.

Detta är ett beslut som jag har valt att ta och jag anser är bra för mig och min hälsa och mitt mående här i livet. Jag kan bara säga som mina älskade kollegor har sagt, titta och lär. Vissa borde ta efter istället för att gå och vara bitter, så gör något åt saken. Jag tänker inte välja att leva mitt liv i bitterhet och ett sämre mående.  En stor utvecklingsmöjlighet och en livserfarenhet är något jag aldrig tackar nej till.

Så nu ska jag slänga upp fötterna i soffan och bara småfisa med kamphunden. Jag suger lite på karamellen om jag ska hoppa i träningskläderna och ge mig iväg till gymmet. Jag glömde ju matlådan hemma i dag och mat måste man ha så det blev en kababtallrik till lunch och sen tvingade chefen i mig tårta på eftermiddagen, för åt inte jag så skulle inte hon äta. Vafan, utpressning så ja .. vi byggde på med ett par hundra kalorier i dag så jag får väl ge mig iväg och svettas bort de jag krängde in.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fröken Rödlök 10 januari, 2019 at 12:55

    Haha!! Vilka galna glasögon!! Passar dig fint =) Vad roligt att jag hittat in till din blogg igen, läste din blogg intensivt för ett par år sen men tappade bort den av någon anledning, såg nu att du också med i en blogglänkar-grupp på FB, skoj att hitta tillbaka till dig igen =)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.