Livsstil

Höst fixande, födelsedagsmiddag och de jävla bögarna ska inte firas

Födelsedagsmiddag – Dansk flæskestegsmiddag !

I lördags körde vi ut till stugan för att säsongen lider mot sitt slut och det är fullt med jobb som behöver göras där. Det behövs rensas i rabatter, tomatodling ska avvecklas , gräset ska klippas, spa-badet ska tömmas, torkas och vinter förvaras,  buskar ska klippas, krukor ska tömmas på sommarblommor och  det ska rensas ogräs på parkering och utanför tomten och det är saker som ska göras inne i stugan innan säsongen avslutas på riktigt. Vi hade delmål som skulle göras denna helgen och nästa, men denna helgen hann vi med allt som skulle göras både denna och nästa helg. Det är bara ogräset kvar utanför tomten och parkeringen, sen hann vi nog med allt vad vi ville och vi hann även med trevligheter.  Och sen lite andra saker nästa helg innan säsongen är över. Men sen är vi klar.

Vi hann även med att hänga lite med Geirid och hundarna. Snacka skit, hämta bubbelvatten vi köpt och vi hann även med champagne och middag med älskade Wanda där hon gav present till oss båda , både för min födelsedag och sjömannens.   För att fira saker i hennes liv, umgås och njuta och bara vara. Äta gott, snacka skit och bara vara vi.  Denna vänskap är något som vi värderar högt.

Barnlösa bögar behöver inte firas.

I dag är det ingen vanlig dag  ,för det är sjömannens födelsedag! 
Vi körde hem tidigt från stugan i dag, både för att vi hade saker att uträtta men även för att vi skulle hem och ta hand om hemmet och vi skulle köpa hem fikabröd för om vi får eventuella besök, för sjömannen fyller år.  Jag och sjömannen har bestämt att vi inte ska köpa något till varandra när vi fyller år, för vi köper det vi vill ha tillammans när vi behöver något , men jag väntade ändå på att han skulle somna i soffan som vanligt så jag kunde ge mig ut och köpa en bucket med rosor samt en present jag fick önskemål att köpa från bästa Mojjan Lena för att hon inte kunde komma i dag, så det fixade jag.

När klockan är så mycket att vi vet att alla slutat jobbet och sjömannen kommer och säger att vi fryser in bullarna vi köpt  ( för det kommer ingen ) så kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Tårarna bara rann. Jag är både arg och besviken. Både för hans och min skull.  Sjömannen fyller inte jämt men jag hade ändå hoppas på att någon av våra vänner som vi alltid firar ändå skulle visa sin uppskattning skulle komma förbi. Det är inget vi kräver men det är ändå en födelsedag, vi köper hem fika för att vi alltid firar allt och alla oavsett ålder de fyller men så kommer ingen. Och jag får påminna folk att skicka grattis hälsning.

Sjömannen önskade fläsketegs middag  tillsammans med mig! Wanda kom på middag vilket vi uppskattade massor.  Massa skratt och prat om allt möjligt, både högt och lågt, vänner, planering av vårens odlingar och livet. Fantastiskt.

Wanda har gått hem, kamphundarna är rastade och sjömannen har lagt sig.
Jag sa att jag har lite jobb i sociala medier jag behöver göra och dom är gjorda, men jag behövde ensamtid. Att bara få sitta i soffan själv med musik och bara skriva och vara jag . låta tårarna rinna. Mest för att låta tårarna rinna.  Jag blir så förbannat ledsen, arg och besviken. För ännu en gång visar livet att har du inte några förbannade jävla barn så är du inte värd att firas. Oavsett hur mycket du fyller år.  Och det gör mig så förbannat jävla ledsen och arg.   Och även de jävla asen som kallar sig vänner som inte har barn inte bryr sig ett skit om oss. För så länge dom blir firade så är det ju skit i vilket. För oss har de vilket som glömts bort. Ett jävla meddelande på social medier räcker tydligen långt i deras värld.

För varför i helvete ska jag och sjömanen fira dig och dina jävla barn , dig och dina obefintliga jävla barn och ställa upp och fira alla jävla människor och sen när man själv fyller år så uppskattas och firas man inget alls?  På riktigt! Jag blir så jävla ledsen, arg och besviken.  Jag hade troligtvis inte reagerat om livet var annorlunda.

Det är mycket känslor.  Mycket känslor. För så många vet vad vi gått igenom och vad vi går igenom. Men  ännu en gång 2023 visar det sig, att vi som barnlösa och HBTQ personer inte ska uppmärksammas likvärdigt som de med barn. Och jag skiter fullständigt i vad du har för åsikter om detta, för tar du åt dig så uppenbart bör du göra det. Och vill du ta diskussionen med mig IRL så är du välkommen, var då redo för att få alla mina känslor mot dig. utan att ens blinka eller ha åsikter för jag kommer köra över dom helt.  För om du inte kan dyka upp så är ett jävla blombud inte långt bort för att visa sin uppskattning långt bort. Men inte ens det kan man engagera sig i.

 

Jag är så trött på att inte få eller säga i från. Men nu får det vara nog. Det räcker nu!
Totten , ärligheten och att få vara jag ska finnas igen. Oavsett vad någon anna tycker

 

Men i dag är det min älskade sjömans födelsedag  ,  och att du säger att den varit bra. Så vill jag att du ska veta att du är den bästa som hänt mig, jag älskar dig mer än allt och grattis på födelsedagen igen världens bästa människa!  Jag älskar dig! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Margareta Gabrielsson 26 september, 2023 at 08:10

  Ett stort grattis i efterskott till sjömannen! Han blev i alla fall grattad av den som är allra viktigast i hans liv – du – och det smäller säkert högre än allt annat firande. Även om man skulle önska att vänner hade bjudit till lite och dykt upp. Önskar er båda en fin dag!

 • Reply Matilda 26 september, 2023 at 17:31

  Jag förstår känslan EXAKT. Man blir så sårad, ledsen och besviken när man bryr sig om folk på deras födelsedag och så får man inte samma tillbaka. Det kanske låter som en struntsak för vissa, men så är inte känslan, födelsedag är speciellt, om man bryr sig om någon så tänker man på den personen på dens födelsedag. Och det där folk säger ”Jag glömmer bort sånt”, det tror jag inte en sekund på, man kommer ihåg det som är viktigt, och det är ju bara att skriva upp det annars. Fantastiskt inlägg! Ut med känslorna! Ut med dom även mot personerna direkt, det tipsar jag om! Det gör jag numera! Jag sa åt en ”vän” som sket i mig, trots att jag till och med skickar presenter med posten till hennes barn, jag sa åt henne, jag skiter i vad folk tycker om att man säger ifrån. Folk bara utnyttjar och nu är det dags att säga ifrån! GRATTIS bästa Sjömannen, jag har hört mycket om dig 🙂 Det skulle varit roligt med ett gästinlägg om ditt liv till havs! Jag är själv väldigt sugen på att jobba på en båt, det skulle vara kul att veta mer om det, eller något annat. KRAM till er fina, underbara människor!!

 • Reply Monica 26 september, 2023 at 18:46

  Grattis i efterskott till din andra hälft ❤️

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.