Livsstil

Hur hinner folk, fredags bråk och plant sjukvård

Nu jävlar ska jag blogga, nu jävlar ska jag sätta mig ner och låta fingrarna dansa quick step över tangentbordet, nu ska här fotograferas och ja .. så har tankarna varit många dagar denna veckan och jag funderar på hur fan jag orkade och hann med att spruta ut både upprörande, berörande och ord-bajseri-inlägg tidigare med heltidsjobb och sen sköta bloggen på heltid? Men skillnaden nu mot då är att jag fokuserade inte lika mycket på instagram då som jag gör i dag.  Men jag försöker , verkligen och jag saknar skrivandet, att uppröra, att beröra och att  .. bara får skriva av mig och dela med mig av vardagen som förr.  Jag försöker hitta en balans, men just nu  .. finns det inte med tanke på att det är så mycket runt om kring  .. livet heter det tydligen, som måste göras och som jag vill göra. Så hej å hå.

Men nu är det fredag och jag hade ju tänkt att jag och kamphunden skulle passa på att mysa, ha egentid och bara vara vi. Jag hade lite problem först med i-lands problemet om vi skulle sova i stugan eller om vi skulle köra en helg här i lägenheten. Men det blev tillslut en fredag i lägenheten och ett fredags bråk med kamphunden. Herregud, jag duschade i går och hon slickade mig som om det inte fanns någon morgondag och när jag nästan tappade det för hon slickade på mig så mycket .. slutar hon och börjar slicka på sig själv och det där jävla frenetiska slickandet och smaskandet kan göra mig galen. Hon blev skit sur, hoppade över till den andra soffan och gissa vad .. ? Fortsatte slicka och smaska. Jag fick frispel och vi blev ovänner för ett par sekunder, men så mutade jag henne med mat, godis och promenad = Best friends for live .. igen! Härligt. Jag kan andas ut!

När en plant-dad behöver plant sjukvård?

Eftersom vi beslutade att vara i lägenheten i natt så tänkte jag att jag kunde fortsätta ge mina växter lite kärlek. Sprayade dom med kumulus i går, alltså palettbladen åkte in i badrummet i duschen och så duschade jag dom med medel som heter Kumulus. Många av mina palettblad knoppar och då kan de ändra utseende markant med bladen , men de kan även få det fula bladen om de är stressade eller har fått dvärgkvalster, och jag är osäker trots noga kollande så de fick bli kumulus dusch. Och jag tänkte när vi ändå är kvar i lägenheten så kan jag plantera om min monstera variegeta som verkar överlav trips-helvetet från sommaren och plantera om några palettblad, men så visar det sig att lådan som jag fyllde med perlite och jord från stugan har massa djur så jag kastade skiten och fick dra till plantagen och köpa ny jord .. jag kom alltså bara hem med jord, neemablom och insekts effekt eftersom jag nojar övar dvärgväxt på växterna.  Varför i helvetet ska jag skaffa hobbys som är så förbannat dyrt?

Så det här med tanken att tappa upp ett glas GW´s rosa, plantera om växterna och bara vara en helt jävla magisk plant-dad sket sig, men nu har jag både ohyra medel,  nematoder mot sorgmyggen som ska vattnas med i morgon och ny jord och ja , vin i glaset. Sjömannen saknas, kamphunden och jag är vänner igen och vinet smakar bra. Fredags feelingen är på topp igen.

Denna fredag har fan varit magisk, kollegorna har gett så mycket kärlek, så mycket skratt och så mycket dysfunktionalitet att man inte annat än kan älska dom.

Försten, när jag var på plantagen så kollade jag på en växt som inte är palettblad. Velade, tänkte nej jag väntar. Gick till kassan, men vände och gick tillbaka. Så höll jag på ett par gånger och till slut betalde jag, för jag beslutade att plantan får vänta. Men som vanligt när jag kommer hem så ångrar jag mig som fan .. och frågar nu er om råd, är jag värd den? Den kostade inte en förmögenhet som många plantor gör, men ska jag unna mig den och få in ännu en magisk växt i hemmet ?  Visst är jag värd den? Håller ni med ?.

Nej jag säger inte namnet, för att jag vill inte hypa en växt som jag vill ha och så tar de slut haha.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.