Livsstil

Kantarelljakt, farliga damer och fästingjävlar

Jakten på skogets guld – kantareller

Jag körde och köpte mig en ny svampkorg, ja ni hör ju .. helt jävla galet, men jag hittade inte den vi har och jag har fått lära mig att man är ingen riktig svampplockare om man inte har en riktig svampkorg. Så svampkorg ska man ha om man ska till skogen och plocka svamp så biltema levererade en redig svampkorg till mig. Men tror ni vi hittade någon svamp? Nej , vi hittade ett par kantareller men det var ju inte lönt för det hade inte blivit något på typ 3 kantareller.

Det vi däremot fick var en jävla massa skratt, lite kvalitetstid med min lillasyster och hon klarade det galant, inget vatten gick och jag slapp få panik och vråla om hjälp, för ingen hade ändå hört oss när vi gick vilse där i skogen. Otroligt.  Så där gick vi , ingen svamp men lika glada var vi tills vi möter en skrämmande dam som gick där med sin plastpåse, skitig och en stor pinne i handen och frågade vad vi samlade på? Samlar på?  Vad ska man samla på i en skog? Jag gick panik och kände att jag behövde komma till bilen. Syrran där emot skrattade så tårarna sprutade och sa , folk känner sig rädda i Malmö när det blir mörkt, men inte du .. du tycker damer i skogen är obehagligt? Inte så jävla konstigt.

Jag fick däremot skratta så tårarna spruta när syrran får syn på en kopparödla, vrålar högt att det är en ormjävel och att hon fick sammandragningar. Jag skrattar så tårarna sprutar och säger att hon ska få av sig byxorna om vattnet går eller om hon måste kissa.  Strax där efter uppmärksammar jag en fästing på min svampkorg och då får jag nästa skratt attack då syrran vrålar, varför i helvete åkte vi till skogen för? Ut från denna jävla skog. Hon är livrädd för fästingar  och nojjade i bilen hela vägen hem och googlade till och med hur och vart dom ofta sätter sig på kroppen.

Jag är hemma hos kamphunden och rastat henne, duschat och kört i gång en maskin med tvätt och hoppas på att eventuella husdjur från skogen ska dö i tvättmaskinen. Nu ska jag göra mig klar och ge mig iväg och hämta ett paket som jag fick avisering om, så vi hörs kanske senare igen.

Syrran sa föresten när vi gick där i Skogen: Totten du är inte som alla andra, vem fan åkte i Jeans och plockar svamp? haha!  Man vet aldrig vad man möter och jag dör gärna snyggt klädd!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mettan 20 oktober, 2018 at 10:21

  Hej fina Totten…
  Du gjorde precis min morgon superbra igen (och makens), den började uselt med ett tråkigt telefonsamtal men nu fick vi oss ett gott skratt😂😂
  Skogar kan vara “farliga”, tihi😌.

  Ha en fin helg🌞

  Kramar Mettan i Mö 🤗

  • Reply tommytott 22 oktober, 2018 at 18:35

   Haha, härligt att jag kan göra båda era mornar bättre! 🙂
   Helgen var fin, bara massa jobb.
   Hoppas er helg var bra!

   Kram

 • Reply diamantfamiljen.se 21 oktober, 2018 at 20:59

  Skrattar så jag dööööör… alltså gode gud..
  Jag hade fan skrikigt och sprungit OM jag mött den människan i skogen… Vilken syn.. och jag lovar att Tyra också hade lagt tassarna på ryggen och dragit som en avlöning och vrålat: Klara dig själv matte!!

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • Reply tommytott 22 oktober, 2018 at 18:35

   haha . ja hon var riktigt obehaglig kan jag lova.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.