Stuglivet

Livet rullar på , vårat lilla paradis och auktion vinster

Lilla stugan på Almåsa – vårat lilla paradis.

Helgens arbete är avklarat och det har minst sagt varit intensivt. Och i dag vaknade jag tidigt i vanlig ordning och vi packade ihop och körde hem till lägenheten, sjömannen ska mönstra på jobb i morgon och därför åkte vi hem för att tvätta hans jobbskjortor och fixa inför påmönstring i morgon,  vi kom hem till lägenheten fixade kaffe och körde i gång tvätten. Första maskinen klar och sen tog vi hem sängkläder och tvättade och medans det var i maskinen tog vi cyklarna och cyklade till Emporia för att köpa en adapter som gått sönder, som sjömannen behöver på jobb för att kunna streama filmer som han laddat ner via netflix på telefonen så han kan se de på sin tv i hytten och sen cyklade vi och köpte snus och sedan hämtade ut vår nya router som telia skickade ut då dom ringde sjömannen här om dagen och sa att dom skickar en ny eftersom den vi har bara har 4g och inte 5g. Så det fixades.

Hemma i lägenheten slängde vi in sängkläderna i torktumlaren och lyssnade på borrandet av renovinger av lägenhet i trappen. Sjömannen var tyst en stund och sen sa han, i stället för att vi ska sitta inne i en lägenhet, ska vi inte packa med det du behöver och köra ut till stugan igen och vara där och sova där, för jag har ju tvättat det jag behöver till jobb så jag kan åka med dig till lägenheten i morgon bitti med Molly och fixa det sista innan jobb och så kan vi passa på att köra förbi lite blomsterhandlar innan vi åker till stugan. Så vi packade snabbt i hop, kollade blomsterhandel men inget föll oss i smaken och  handla mjölk och lite annat som behövdes här i stugan.

Här i stugan har vi i dag klippt gräset  , vi har planterat lökar av gul lök och så fick vi för oss att vi skulle montera upp spa badet.  Jag har vattnat massor av växter och tänkte plantera ut ett gäng tomatplantor men insåg att jag vill nog ha mer jord innan jag planterar ut och det orkade vi helt enkelt inte köpa i dag.

Livet rullar på även om det fortfarande är tufft. När sjömannen frågade i lägenheten om vi skulle åka till stugan igen så rann tårarna. Jag har sån klump i bröstet och magen över att sjömannen åker på jobb och jag ska vara ensam med Molly.  Aldrig trodde jag att Chanel skulle kunna göra sånt stor påverkan på mig, men jag tillåter mig gråta och sjömannen torkar både mina och hans tårar. Det är tufft men livet rullar på, med eller utan tårar och dessa tårar kommer nog komma då och då, för kamphunden Chanel har ju ändå vari med oss varje dag i 16 år.

Jag har även varit på hugget på auktioner och i helgen vann jag en auktion på en änglar trumpet som jag spanat ett tag på, men inte velat lägga de pengar på, men i helgen vann jag en auktion till ett överkomligt pris och ikväll hade jag ögonen på 2 dahlia sticklingar som låg ute på auktion. Det märks att skättiljunga har haft sin premiär med alla deras rariteter och att en hel del redan lagt vantarna på de ovanliga dahlia sorterna och att dessa auktionstider låg perfekt i tid när många lägger sina barn för natten. Så jag var på hugget och lyckades komma åt 2 rariteter till , till nästan inget pris alls gentemot vad dom går för på tradera. En av dom jag lyckades norpa har gått för över 1000kr för en stickling på tradera bara för 2 dagar sedan, så jag är extremt glad. Även om jag inte skulle ha fler dahlior så kunde jag fan inte låta bli när chansen kom.  Så denna veckan väntar jag hem 3 växter som jag ett tag sneglat på. Jag längtar verkligen tills allt är i full blom och om allt överlever och se hur allt ser ut, för detta året har jag verkligen ändrat om i växtligheten här i stugan.

Sjömannen tittade på mig ikväll och sa det är otroligt vad mycket vi hinner med varje dag här i stugan och det är så fint och nästa gång jag kommer hem kommer det blomstra ännu mer och jag är så tacksam för all energi du lägger på blommor och vattning, vi kommer nog ha det lika fint om inte finare i år än förra året och förra året var det verkligen vackert.  Jag är så tacksam för att sjömannen älskar det jag gör i trädgården och jag är så tacksam för oss, för att han är så driven med allt han hittar på och att han stöttar mig i allt med växter och trädgården och kommer på nya idéer för att det ska maximeras med blommor som blommar hela sommaren. Och ännu mer tacksam över hans stora fantastiska famn och att han torkar mina tårar och säger att jag och Molly kommer fixa detta galant utan honom, 14 dagar ska gå snabbt och han finns bara ett meddelande bort även om det kan ta tid innan han svarar och att han säger att det är okej att jag är ledsen över att Chanel inte är kvar, för det är han med.

Så ja , livet rullar på  men det är tufft. Helgens jobb är avklarad och jag är tacksam över att vi valde att åka ut till stugan igen och få spendera en solig dag ute i vårat lilla paradis , lilla stugan på Almåsa. Nu ska jag stänga ner datorn, borsta tänderna och krypa ner i sängen hos sjömannen och Molly och få extra mycket kärlek , för i morgon eftermiddag åker sjömannen till sjöss och det är jag och Molly. Vi ska fixa detta tillsammans hon och jag, tills sjömannen är hemma igen!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.