Ett hälsosammare jag

Att du inte ger upp dina träningsplaner

Du verkar vara en helt fantastisk människa, men du är trångsynt. Du kommer aldrig kunna komma i gång med träningen, du äter fel och bör sluta äta kött, dricka alkohol och sluta med godis. Jag fick min diagnos fibromyalgi för 10 år sedan och är sjukpensionär .. Ge bara upp och inse att du aldrig vinner över sjukdomen – tack för en helt fantastisk blogg i övrigt!” – Lisa Q. 

Jag misshandlar mig själv, säger ett par könsord och tackar dig för de fina orden, att jag och bloggen är fantastisk, utöver att jag är trångsynt gällande min fibromyalgi och träningen. På den delen säger jag , skit på dig Lisa.

Jag känner min kropp så pass väl, och oavsett om jag har en sjukdom som gör att mina muskler och leder dagligen värker, att jag då och då äter godis, tar mig ett glas vin och äter kött , så kommer jag aldrig släppa mina tankar, mitt hopp om att få in träning 2-3 gånger i veckan. Att det blir något som tillhör min vardag.

Mitt mål är inte att jag ska bli någon hunk, men stora muskler som springer runt på gymmet , lyfter ett par vikter och sen står och flabba resten av tiden och sen går hem, duschar och visar upp mina muskler för att få uppmärksamhet.  Jag har en dröm och ett mål, i med och motgångar att komma i gång med träningen för att må bättre, för att avlasta mina leder och bli piggare och orka med vardagen-  och för att förhindra att mina leder slits och musklerna försvinner ännu mer och att jag , liksom du, blir sjukskriven och inte klarar av att arbeta.  Bygger jag mer muskler på denna kroppen så är det bara ett plus och kan jag komma i gång med träningen 2-3 gånger i veckan, så har jag vunnit. Jag har vunnit över mig själv och framför allt alla moralkärringar som har fibromyalgi och tror sig vara en allsmäktig gud och allvetare inom fibromyalgi och min kropp ?!

Slappna av, heja på mig, tror på mig och kom med tips och råd. Vad jag kanske ska tänka på och vad jag ska akta mig för i stället för att vara så jävla svensk och pk.  Har man mål och siktar frammät, långsiktigt och högt så kommer pk maffian med pekpinnen och försöker trycka ner en.

Tack, men detta stärker mig bara ännu mer och jag passar på att lägga ut en fråga till företag, driver du ett företag med inriktning hälsa och kosttillskott och har gluten och laktosfria produkter … Maila mig!

Årets första träningspass har jag i sikte på måndag, om det så blir en promenad i kylan i pildammsparken  eller en runda på gymmet på löpbandet, motionscykeln eller om jag lyfter de lätta vikterna .. Det spelar ingen roll, bara kroppen inte värker så otroligt mycket att jag är sängliggandes så ska jag iväg !

12459505_10153476867734888_1914740323_n

Jag och Chanel  på jobbet nyårsafton – Världens bästa kollega Fanny med F tog fotot!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Sandora 3 januari, 2016 at 02:42

  Det där var ju en jävligt udda kommentar av Lisa… Jag pluggar till Hälsocoach och har en klasskamrat med den sjukdomen faktiskt. För henne hjälper träningen väldigt mycket också, även om hon vissa dagar har så ont att hon inte kan vara med. 🙂

  • Reply tommytott 3 januari, 2016 at 02:44

   Det är ofta jag får höra av andra med fibromyalgi, som kommer med pekfingret om att jag bör skita i träningen och faktiskt vara mer rädd om mig själv. Ja det är ju det jag försöker vara, att avlasta leder och stärka musklerna med träning för att må bättre!

 • Reply Anna 3 januari, 2016 at 10:09

  Hm, så intressant att se kommentarer i din blogg, som får mig att tappa hakan! Vet inte om jag ska gråta över att människor är så…..trångsynta, eller om jag ska hoppa i sjön för jag bara får mer och mer bevis på att människor är helt dumma i hela huvudet.
  Nä, jag väljer att tycka synd om dom och skutta vidare =)
  ALLAS kroppar är olika, diagnos eller inte. Om vi t ex tar aspergers syndrom, så är inte alla med AS potentiella oempatiska mördare.
  MIN kropp reagerar på ETT sätt av träning och din på ett annat. Så; lyssna på din kropp och följ det, så enkelt är det ju faktiskt =)
  Och för att förtydliga för eventuella läsare, så har även jag fibrodiagnos, sedan länge och tänker aldrig bara sätta mig ned och acceptera. men om just DU som läser vill det, well, det är ditt val.

  Gör vad du vill, sålänge ingen skadas!

  /Anna

  • Reply tommytott 3 januari, 2016 at 17:12

   Haha.. Ja dessa fantastiska allvetare och som kommer med kommentarer i våra bloggar är fantastiska. 😀

 • Reply Anna 3 januari, 2016 at 10:23

  Skit i henne! Allt handlar om hur det känns för en själv. första gången jag gick en mil igen efter mina turer inne på sjukhus så mådde mitt psyke så jävla bra, dock inte kroppen men det kvittade för jag klarade av det. Om du bara klarar en pw på 10 min så var stolt över det för det är alltid något. Vafan det sitter fullt friska människor i sina hem runt om i Sverige som inte orkar gå mer än 100 m sen är de trötta. Såna som aldrig tränar, äter onyttigt men som gärna klagar på andra.
  Nä skit i alla neggomänniskor och gör så mycket du klarar av just för stunden och var stolt för att du gjort just det!

  Sjukdomen ska inte styra livet utan den finns där och det handlar om att hitta ett sätt att leva där den finns i bakgrunden och inte först. Ibland får man ge upp och släppa vissa saker men det är bara tillfälligt, försök igen om ett år eller två för det kommer en dag när det faktiskt går igen😊

  Och ibland är det så jäkla enkelt att gör det du verkligen vill och ta straffet imorgon bara för att du kan och det är värt det. (Ex som att dansa till Kinect i 6 timmar på nyår,full😳)

  Men låt aldrig någonsin fibromyalgin ta över ditt liv. Många varma kramar från skogarna i norduppland❤️

 • Reply Ibe 3 januari, 2016 at 10:39

  Du ska självklart göra det som känns bäst för dig själv! Lycka till med träningen!

 • Reply Margareta 3 januari, 2016 at 13:20

  Kämpa på, träning är något av det viktigaste när man har olika typer av värk! Förutom att det bygger muskler så att lederna avlastas så frigör det också kroppens egna smärtstillande hormoner!

 • Reply Twiggy 3 januari, 2016 at 14:41

  Men va..! Vilken idiot! Fibromyalgi är ju för det första väldigt individuellt och utvecklas olika snabbt och fort (för mig har det “bara” börjat i händerna). Och att du ska sluta äta kött, alkohol och godis är ju bara löjligt. Jag äter också skräpsaker men jag tränar ändå! Fan förstår inte varför människor ska vara sådär… Och än mindre hur löjlig är hon inte som försöker låta trevlig?! Håller med dig, Skit på dig Lisa.

 • Reply Anna 3 januari, 2016 at 14:52

  Men vad fan är det för fel på människor?!?!
  Alla uppmuntras att träna och leva “hälsosamt” men det gäller tydligen inte er med fibromyalgi. Iallafall om man ska ta Lisas kommentar på fullt allvar……
  Tur att vi är många som känner dig ALLT för väl och vet att du inte låter några arbetsskygga människor klämma åt dig med sitt: Jag vet och jag kan!
  Kram

 • Reply Anna 3 januari, 2016 at 18:46

  Ja att endel är dumma det vet vi redan. Skit i dem . Jag försöker också nå drömmen med 2-3 dagars träning. Känner mig nöjd med 1kg rosa vikterna några situps . Allt är bättre än inget. Du kör vi in i kaklet. Hello drömmar.,, 👍🏼

 • Reply Petra 3 januari, 2016 at 21:36

  Så bra skrivet! Alla är vi olika o fungerar olika. Sen borde nog alla röra på sig på de sätt som dom kan. Inte bara ge upp bara för att man har en diagnos eller en sjukdom. För oj vad jag skulle leva fattigt då. Som båda har epilepsi, proppar i lungorna o dessutom är opererad i hjärnan! Oj oj oj kanske bäst att jag bara lägger mig ner o dör nu direkt .
  😜 Nej du, helt rätt. Kämpa på o lev som du vill o kan leva.
  Kram

 • Reply tomas 10 januari, 2016 at 09:37

  Ärligt talat sluta med mejeriprodukter och kött det finns massor en vagansk livstil kan göra för dina besvär
  En plantbaserad kost inte chips kola och pizza ….

  ☺ finns massor av info om det på nätet sen vet vi redan att kött ente bra då det bidrar till infamationer i kroppen.

  Det är upp till dig… gör som du alltid har gjort och förvänta dig ingen skillnad eller ändra din livsstil och få ett mycket enlkare liv

  Go Vegan / kram

  • Reply tommytott 11 januari, 2016 at 17:51

   Tack, kul att du har koll på mitt liv!

   Trevlig vecka! 😉
   Köttig kram tillbaka!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.