Homosexualitet

Bögjävel – du vet aldrig vem du har bakom dig

I år, Augusti 2015 är det 10 år sedan jag kom ut som homosexuell. Sen jag började om. Jag flyttade över ca 130 mil , kom ut som homosexuell och började om och träffade killen, som jag än i dag känner är mannen i mitt liv, 10 år senare.  I Malmö. I min, de senaste 10 åren, min hemstad. Staden jag känner att, äntligen är jag hemma. Här trivs jag och det är här jag ska bo. Ska jag någonsin flytta så är det utomlands.

Jag har bloggat sedan 2007. Aktivt sedan 2009 och här på tommytott.com sedan början av 2015. Utan någon som styr och ställer, mitt eget ställe. Här är det jag som bestämmer.  Lycka, extrem lycka. Trots att jag ibland har tvivlat på mig själv och funderat på vilken portal jag ska kontakta för att det ska bli bäst för mig. Men jag har blivit kvar , att vara min egen är något jag strävar efter och håller på. Jag vill inte ha någon som bestämmer och granskar mig, för de texter som jag skriver, de texter som är… jag!

Näthätet. Homfobin. Kärt barn har många namn, och det har kommit och gått. De senaste året har jag var skonad från homofobiskt hat. Det har trillar in en och annan kommentar som var hatiskt, men majoriteten har varit bra. Tills för ett par veckor sedan, värst för ett par dagar sedan, och ikväll,  då jag fick både kommentarer och mail som jag direkt raderade, kommentarer som :

 • Du är bara en äcklig jävla bög. Vem fan tycker om dig?
 • Du är en skam för svenska folket, en dag kommer du få igen för ditt äckliga beteende. 
 • Bögjävel, du bör hålla ett vaksamt öga på vem du har bakom dig.
 • Äckliga jävla bögjävel, din mamma och pappa måste hata dig.

Tårarna rinner på mig. Ännu en gång träffade ni på den ömma punkten. Grattis, ni har lyckats igen!  Jag kände mig som den osäkra 13 åringen som varje dag vaknade upp, grät och innan jag gick ur från mitt sovrum, torkade tårarna, gick in på toaletten och tvättade ansiktet för att familjen och vännerna i skolan inte skulle se det rödgråtna ansiktet , för att varje morgon komma på en ny orsak att dölja att det var killar jag gillade. Jag hatade normerna. Jag hatade att folk var så inrutade, för att skaffa familj så skulle det vara man och kvinna. Jag hatade det. Jag hatar det än i dag. Är det du eller jag som inte haft kontakt med din far på över 7 år? Är det du eller jag som fått höra att din pappa inte har en son, p.g.a homosexualitet?  Jag tog mig igenom det, varje dag i flera års tid. Och lovade mig själv den dagen jag kom ut, augusti 2005 att jag aldrig mer ska gråta över de osäkra skitarna som kastar hat över mig. Onsdag, 2015 och jag gråter. Varför?!

För att jag är inte mer än människa. Ibland, som ikväll känner jag att jag fått nog. Det räcker nu och låter tårarna rinna. Det är okej att gråta. Under större delen av min uppväxt har jag varit “mobbad” för att jag inte varit som andra, för att jag i andras ögon varit “bögen”! Jag har varit killen som fått mycket skit för att jag klädde mig “annorlunda”, killen som hade annan frisyr än de andra killarna, killen som inte var med i det matcho gänget,killen som klädde mig i de kläder jag tyckte om,  killen som gick sin egen väg.

Jag är så fruktansvärt trött på att behöva utstå detta hatet p.g.a min sexualitet. Jag är så trött på att folk använder ordet som “gay” när man tycker något är “fjolligt” och inte håller sig inom ramarna för de manliga. Jag är så trött på att vi homosexuella ska få skit för att vi älskar någon av samma kön som vi själva är. Vad du gör i sängen och vem du älskar lägger jag inga värderingar i, den du älskar avgör inte hur jag ska tycka om dig eller ej.

Varje dag är inte en dans på rosor. Många tycker att jag inte bör ta åt mig. Lätt att säga. Men ibland träffar man rätt, tårarna rinner och jag känner mig som en usel människa.Det är okej att känna så! Jag vet att om jag torkar tårarna, sträcker på mig och att det är en ny dag i morgon. Jag vet allt detta, men jag är inte mer än människa och jag kommer torka tårarna, sträcka på mig och fortsätta kämpa för det jag jobbar för – att stå upp för de som ännu inte vågat komma ut, att hoppas att de som läser här och ännu inte kommit ut en dag vågar komma ut och vara stolta för den dom är, och för den dom älskar!

I dag är jag ledsen p.g.a näthatet som jag själv väljer att radera för att du ska slippa läsa, men främst för att jag själv ska slippa läsa. I dag är jag stark, därför låter jag tårarna rinna och i morgon är en ny dag. En ny dag, jag är starkare och arbetet fortsätter , för mig, för dig som ännu inte kommit ut. Trots allt hat så är du inte ensam, vi , jag finns här för dig!

DSC_6348

Kommentera, dela och sprid. För varje ord och delning kan du hjälpa.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

53 Comments

 • Reply Angelica 15 oktober, 2015 at 02:17

  Kramar om, låt tårarna rinna när det behövs dom ger mer styrka.

  💜

  • Reply tommytott 15 oktober, 2015 at 02:24

   <3

 • Reply Monica 15 oktober, 2015 at 03:29

  Tommy torka dina tårar och sträck på dig. Du är en fin man med ett hjärta av guld.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:09

   <3

 • Reply Annika 15 oktober, 2015 at 04:20

  Blir så himla ledsen när jag läser. Hur kan någon vara så stygg?
  Låt folk vara som dom vill, klä sig som dom vill,se ut som dom vill och älska vem dom vill.
  Jag har alltid sagt till mina barn: Alla är olika , man måste inte gilla varje person man möter, men man kan vara artig och trevlig ändå. Du behöver inte umgås med alla men var inte dum mot nån.
  Jag tror och hoppas mina ord hjälpt dom på vägen. Min nu 22-åriga dotter har tagit sig an en mobbad 12-årig flicka och låter henne följa med till stallet samt att hon tänker följa med henne till skolan och om det behövs, prata med mobbarna. Blev så stolt över hennes handling.
  Till dig vill jag bara säga:
  Fortsätt vara den du är och en STOR KRAM!
  Kram Annika

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:09

   <3

 • Reply Maggan 15 oktober, 2015 at 05:44

  Är så ledsen att du ska behöva gå igenom såna här saker. Men kommentarerna du får säger inte nånting om dig – bara om dem som skriver dem! Kram på dig!

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:09

   <3

 • Reply Sanna 15 oktober, 2015 at 06:07

  Du är otroligt stark som vågar skriva om detta. De kräver en enorm styrka att våga, och ibland måste man få falla ihop i bitar för att sedan sopa upp sig själv och blir då ännu starkare. Jag tycker verkar vara en fantastisk person!

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:08

   Tusen tack Sanna, Det värmer! <3

 • Reply Tjejmorsan 15 oktober, 2015 at 06:08

  Min älskade vän ♡♡♡
  Du är så fin och älskad av så många ♡
  Detta vidrigt äckliga näthat.
  Kramar om dig massor

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:08

   Love u vännen <3

 • Reply Thommy LA Gunnarsson 15 oktober, 2015 at 06:46

  Jag vet hur det känns. Och gråter också. Ger dig en kram och vi alla “som gillar lika” skall kämpa vidare.

  Har inte fått samma hat som du. Väldigt bra bemött på jobbet, i denna mindre stad och på våran underbara camping i sommar, ändå gråter jag och kämpar för oss alla. Det är ett måste för mig.

  Ha en underbar dag. Och kram igen.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:07

   Tusen tack för de fina orden Thommy! <3

 • Reply Linda 15 oktober, 2015 at 06:53

  Kramar om

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:07

   <3

 • Reply Anna 15 oktober, 2015 at 07:21

  Låt tårarna rinna <3 De gör ont men de gör dig stark som fan!! Du är grym GLÖM aldrig det!!
  Kram

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:07

   <3

 • Reply Alexandra 15 oktober, 2015 at 07:27

  Det finns inga ord. I min hjärna är det tomt. Skulle vilja skrika och skydda men jag blir frustrerad. Vi lever på 2000-talet vi ska ha kommit längre än så här. Varför inte respektera och älska varandra för dom vi är. Ja man kan inte älska alla men man kan respektera människor.
  Tommy du är en härlig omtyckt och underbar person. Ja nä jag känner dig inte men jag har följt dig ett tag. Fortsätt vara du ❤❤❤

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:07

   Tack så mycket Alexandra. Det värmer! <3

 • Reply Emma 15 oktober, 2015 at 07:42

  Älskade människa 💕 idag när jag skriver är de en ny dag. Men. Jag sänder ändå en björnkram från Jämtland . Är de nån som kan stå upp för allt sånt här Skit så är de DU. Mitt hjärta brister en aning varje gång jag tänkt att “va fan att du inte ska kunna leva som du vill” när du va med oss Op o alla älskade dig precis som den du är. Att inte alla såg den toppen killen så som jag såg , ser dig. För nånstans visste jag. O de gjorde ont att veta att du aldrig skulle komma ut så länge som du blev kvar i Ström. O det förstår jag. Jag förstår dig.
  Älskade människa 💕 puss från Big Butt

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:07

   Love u! <3

 • Reply Lisa 15 oktober, 2015 at 07:44

  Jag förstår faktiskt inte hur folk ännu kan ha fobi för homosexuella. Och jag tycker det är hemskt tråkigt!
  Att dessa människor som skickar mail o skriver idiotiska kommentarer, de är nog bara avundsjuka på din lycka. På din målmedvetenhet i livet, o känner sig tvungna att hitta en felande länk att kasta ur sin avund på.
  Det är helt okej att gråta över sårande kommentarer, du är ju människa ! Men låt dem inte dra ner dig, för du är bättre än så. Man kommer alltid vara “fel” för någon, ondast gör det när föräldrarna backar.
  Samla styrka från de som står bredvid dig, o sluta aldrig kämpa för dina drömmar.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:06

   Tack för dina fina, värmande och stärkande ord.
   Jag är en person som alltid vill andra väl, som oftast sätter andras behov före mina egna. Något jag har jobbat mycket på och det märks att när jag börjat sätta mig själv först så har även folk backat och lätt börjar ha åsikter och tror saker!

   <3

 • Reply tobbe 15 oktober, 2015 at 07:46

  Tommy stå på dig det finns så mycket idioter där ute som jag läste så svårt att stå emot men du gör det bra borde finnas fler som dig 🙂

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:05

   Tack Tobbe! <3

 • Reply Gunilla Asada 15 oktober, 2015 at 08:14

  Vi ska acceptera varandras religioner och ursprung, men vi kan ta mig f*n inte acceptera varandras levnadssätt 🙁 Du är en underbar människa och jag är så glad att jag lärt känna dig. <3

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:05

   Tack så mycket Gunilla <3

 • Reply Jennie T 15 oktober, 2015 at 08:45

  kramar om! Det är hemskt att folk inte kan se hur fin kärlek mellan 2 människor är oavsett vem man älskar! All kärlek är vacker.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:04

   <3

 • Reply Sofia 15 oktober, 2015 at 09:34

  Men det säger väl rätt mycket om människor som skriver såna saker? Att skriva att man hatar någon eller att de ska passa sig – är det värdigt beteende för en vuxen människa? Nej. Knappast.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:04

   Jag håller verkligen med dig!

 • Reply Dannielle 15 oktober, 2015 at 09:39

  Det här gjorde ont att läsa, var rädd om dig, du är fantastisk precis som du är <3 *kramar om*

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:04

   Tusen tusen tack ! <3

 • Reply Catta Englund 15 oktober, 2015 at 09:41

  Det gör ont i hjärtat att läsa, men det är viktigt att det skrivs!
  Ta hand om dig!

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:04

   <3

 • Reply Helén 15 oktober, 2015 at 09:59

  Du får gråta. Man behöver inte alltid vara stark. Ingen ska klandra dig för vem du är, vem du älskar eller inte. Det är ren och skär avundsjuka att du vågar vara dig själv, vågar älska mannen i ditt liv. Jag tror att dom som hatar är avundsjuka för att dom inte har det du har. Stå på dig totten. Var ledsen när du vill. Älska vem du vill. Var den du är, ingen ska ändra på dig.
  Kram till dig och mannen i ditt liv

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:03

   Tack så otroligt mycket Helén! <3

 • Reply Twiggy 15 oktober, 2015 at 10:07

  Vilket otroligt rörande inlägg, jag fäller ett par tårar själv av att läsa.. Jag är inte homosexuell, men kan ordentligt relatera till mobbingdelen och näthat kring att vara annorlunda. Var likadant för mig i skolan och tack vare det har jag inga vänner i min hemstad. Men människor som skriver såna där kommentarer till dig borde skämmas ögonen ur sig.. Att dom inte har bättre för sig?! Jag blir så arg på hela världen.. Kärlek är det finaste som finns och det spelar ingen roll vem man delar sin kärlek med! Sprid kärlek, inte hat. Åh jag beundrar dig Totten. Kram <3

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:03

   Tack för de fina orden!
   <3

 • Reply Sara ~ Candis 15 oktober, 2015 at 11:26

  Men jag förstår verkligen inte människor?! Vad spelar det för roll I DERAS liv om du är bög? Hur påverkar det dom? Förstörs hela livet, för dom, av att du väljer en annan kärlek än de dom själva vill ha??
  När ska människor få göra som dom vill? När ska människor få söka sin egen lycka??
  Känner en sån jävla ilska när jag läser det här.
  Du borde egentligen posta varenda kommentar, så andra får se hur otäcka människor det finns. Oftast brukar de sluta, de gjorde dom när jag började posta kommentarerna, för då var de inte gömda längre <3
  Du är underbar Tommy!!!

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:03

   Tack Sara, det värmer!

   jag kommer godkänna och låta de hatiska och homofobiska kommentarerna synas hädan efter. Hatet har minskat och kommer och går i perioder. Jag har varit skonad en längre tid, men nu verkar det vara som att med hösten och kylan kommer så kommer även trollen fram mer!

   <3

 • Reply Camilla 33 år och 10 barnsmamma som lever med lungsjuk man 15 oktober, 2015 at 12:37

  Ussh jag grinar.
  Hur kan folk vara så elaka,o din pappa.
  Vill bara krama dig..
  Det är absolut inget fel på dig det är fel på dom andra.
  Kram Camilla
  http://www.minstorafamilj.se

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:02

   Tack Camilla <3

 • Reply Mimmi - flygvärdinna 15 oktober, 2015 at 12:40

  Åh, blir så ledsen för din skull & alla som blir drabbade. Himla fint skrivet & heja dig! Vi ska inte låta idioterna vinna ❤️

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:01

   Tusen tack! <3

   Dom ska absolut inte vinna!

 • Reply Evelina 15 oktober, 2015 at 13:05

  Hej Tommy.

  Jag känner inte dig men såg ditt inlägg delat på Facebook. Jag blir så ledsen och berörd när jag läser vad du skriver. Det är fruktansvärt hur elaka och trångsynta människor kan vara, och jag tycker synd om dem för deras vridna verklighetsuppfattning. Jag hoppas att du fortsätter vara stolt över dig själv och den personen du är. Det är så hemskt att personer, i Sverige 2015, fortfarande inte vågar vara öppna med vilka de är pga dessa skeva uppfattningar.

  En av mina närmast anhöriga är homosexuell och tack och lov har hen alltid vågat vara öppen med vem hen är sedan barnsben. Jag är så glad och stolt över detta, men jag blir så ledsen över vad ni ibland måste utstå – helt och hållet oprovocerat. Men – “De vackraste av människor är ofta de som själva fått ta mycket skit”. Även om det ibland kan kännas tungt… Vi är alla människor.

  Ta hand om dig 🙂

  Vänliga hälsningar,
  Evelina

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:01

   Åh tack så mycket fina du för de fina orden.

   Självklart är jag stolt över mig själv att jag vågar vara öppen med min sexualitet och att jag vågar skriva om det.
   Jag kommer fortsätta skriva så länge jag tycker det är kul.

   Kul att du tittade in här och hoppas du tittar in flera gånger!

   KRAM

 • Reply Therese 15 oktober, 2015 at 21:44

  Troll finns det gott om. De älskar mörka, skumma platser. Tack för att du lyser upp världen så starkt. Du och alla andra som öppet pratar, diskuterar, reflekterar, delar med sig av sig själva, ni håller de mörka skumma platserna upplysta. Ibland sticker de fram sina fula trynen ändå, de där jävla trollen. Hoppas att du ändå hittar tillbaka till ditt skrivande, ditt reflekterande, ditt berättande.
  Jobbat som lärare i flera år och vet så väl, hur viktigt det är för både unga och lite äldre att få känna igen sig i någon annans historia. Att inte vara ensam. Eller att kanske få vara ensam tillsammans.
  Fortsätt skriv.

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 00:00

   Tusen tack för dina fina och värmande ord.

   Visst fasiken gör det ont, det mesta rinner av men ibland så träffar dom rätt punkt. Majoriteten av kommentarer och läsare tittar ju in här för att dom gillar det jag delar med mig av och skriver och det är ju det som gör att jag orkar fortsätta skriva och dela med mig.

 • Reply Niklas Karmhagen 16 oktober, 2015 at 08:52

  Tommy, jag vill inte bidra till hat på din sida men tyvärr är det den starkaste av alla de känslor som far igenom min kropp när jag läser det här. Och jag kan inte hålla käften längre. Är mitt inlägg för starkt så ta bort det.
  Till alla äckliga homofobiska pissråtter som är inne här o läser har jag bara en sak att säga. DET ÄR NI som inte vet vem Tommy har bakom sig! Alla av Tommys vänner är inte kramgoa vänliga harmlösa människor, framför allt inte jag. Till att börja med så älskar jag Kjell Bergkvists citat i filmen kocken “Intelligenta människor talar man till rätta, dumma människor slår man till rätta”. Om er intelligens är så låg att ni känner er frustrerade på alla homosexuella människor i samhället, så nästa gång ni skriver på Tommys sida kan ni istället fråga honom efter mitt nummer, han har mitt fulla tillstånd att dela ut det. Jag möter upp er var ni vill och hur ni vill. Som sagt vad, Tommy känner inte bara snälla människor som står upp för honom. Dessutom är det inte helt svårt att spåra upp ipnummer, så det blir kanske jag som hör av mig till er! 😉

 • Reply Isabelle Engqvist 16 oktober, 2015 at 13:27

  Finner inga ord. Att det ens finns folk som säger sådant!! Blir så ledsen… Stå på dig, har träffat dig några gånger bara och läser din blogg ofta. Det jag vet redan är att du är en grym person!! Så ta ingen skit, kram! <3

  • Reply tommytott 16 oktober, 2015 at 15:15

   Tack !<3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.