Livsstil

Frånvaro, fredagsbuketten och lifeupdate

Fredagsbuketten är plockad.

Det är fredag och fredagsbuketten är plockad. Det är något speciellt att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka sin egen bukett och ställa in på bordet och hur fin är inte denna lilla bukett med Dahlior. Tänk er, Dahlior som jag själv dragit upp från knölar. Magiskt. Sen att dom klipptes för att stjälkarna på de största , Tyrell hade vikit sig under natten, så då tänkte jag.  Fuck it, vi klipper ett par till och gör en fin fredagsbukett. Bra beslut Totten, bra beslut.

Det är fredag och vi skulle egentligen haft middagsgäster ikväll men vi har ställt in av lite olika anledningar, trist men det är viktigt att lyssna på både mig själv och på sjömannen och i detta fallet sjömannen. Så det känns ändå bra.

Livsuppdatering.

Jag har nu varit sjukskriven snart 1 månad. Och det har varit en månad som varit tuff på många vis, men jag känner mig ändå gladare, stundtals lite piggare och ibland känner jag bara att : Ingen kuk är hårdare än livet. Jag har och är sjukskriven pga jag är totalt slut i kroppen, det har varit tuffa månader och jag har kört på som om inget har hänt, jobbat, slitit, varit social och sen gråtit när ingen ser. Det har varit hemskt, men nu är jag på banan igen och jag har tagit tag och går och pratar med en psykolog om det som tyngst mig mest , nämligen min sorg efter mamma, mina tankar, funderingar och mina känslor. Det är fruktansvärt att riva av plåstren och mötas av öppna sår, saker man trodde man hade bearbetat med mammas hastiga borgång är inte alls bearbetade.  Saker som hände för flera år sedan, när jag blev påhoppad och sparkad i ryggen på promenaden med sjömannen, att jag blev förföljd av ett gäng ungar killar för 2 år sedan som ropade och frågade om bögen är duktig på suga kuk. Jag trodde det var bearbetat men tydligen inte. Psykologen sa, Tommy du är fruktansvärt stark men du har många luckor som du inte öppnat och jag ska hjälpa dig öppna dom nu.

Senaste besöket hos Psykologen så sa hon , det är en fröjd att se att du ser piggare ut, att du sätter dig själv i första hand, men du har en bra bit kvar … men jag hoppas innerligt att du tar tag i ditt skrivande som förr igen, för jag har varit inne och scrollat igenom din blogg till något år tillbaka, du har färdighet för att skriva, fenomenal på att uttrycka dig och jag märker att din rädsla att vara exakt den du är finns inte där längre, men det ska vi oxå råda bot på. Första steget är att börja skriva igen, och i dag fredag känns som en bra start.

Det är fredag och trots att jag sovit som en kratta, att sjömannen sovit asadåligt med och att vi fick ställa in planerade middagsbesöket.  Så i dag ska vi uträtta lite ärenden i stan, handla inför helgen och jag ska ladda upp batterierna till max inför måndag, då jag ska testa jobba igen. Hur känns det? Jag vet inte, både helt okej och lite lite betungande, men jag vill försöka komma in i vardagen igen och rutinerna. Jag hatar att gå hemma men är otroligt tacksam att jag denna gången bara lyssnade på psykologen och läkaren och tog mig tiden att börja bearbeta och bara vara.  Kanske är det för tidigt jag går tillbaka till jobbet, men jag tror och hoppas att psykologen har rätt, att jag är redo – tiden får helt enkelt utvisa.

Jag ska starta upp spabadet, daska sjömannen i gumpallalan och fortsatta banan på att det blir fan en bra dag! Its friday bitches!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Margareta 8 juli, 2022 at 11:03

  Man får låta saker ta tid. Lite i taget. Så blir det bättre. Man kommer igenom. Snygg tröja förresten!

 • Reply Nicklas Fox 8 juli, 2022 at 19:45

  Gud vad du är stark! <3

  • Reply tommytott 30 juli, 2022 at 22:31

   Tack, det värmer och jag behöver höra det. Jag gör det bästa för att vara jag! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.