Livsstil

Påskafton, omskolning i tomatfabriken & tårar rinner från min kind

Omskolning i Totten´s tomatfabrik.

Påskafton och jag har varit förbi jobbet och hämtat mina nycklar och mitt kort som jag glömde i går och sen har jag varit Malmö runt för att leta krukor. Jag beställde ju via nätet, men dom är ju för fan inte ens skickade haha. Så jakten på krukor började  .. igen! Jag hittade höga, fyrkantiga krukor som jag tittade noga på och tänkte dessa passar i de odlingsbrätt vi har hemma, men väl hemma inser jag ju att dom är för breda och får inte alls plats i de runda brätten. Det är fan inte klokt, jag lyckas fan allt. Och när jag lägger upp detta på instastory så får jag svar av Steffie att hon har ca 50 krukor från mig som passar .. haha , jag dör. Jag har fan krukor hos alla och har jag hämtat hem dom eller har dom återlämnas ? Tydligen inte haha!

Jag såg även att det var bra pris på planteringsjord, så jag tänkte jag tar 2 20 liters säckar, för det ska ju räcka, tog 2 säckar och betalade och kom hem och såg då att jag bara kollade på skylten. Jag kollade inte påsarna utan fick med mig 2 säckar med såjord. Haha, hur fan kan jag göra 2 stora fel och inte dubbelkolla ? Skjut mig. Men det blev bra. Tomatplantorna är omplanterade i såjord och krukorna blev superbra på höjden till plantorna för jag kunde plantera ner dom rejält, vilket jag ville.

När tårarna börjar rinna på min kind.

Påskafton har varit bra .. fram tills nu ikväll när jag planterar om. Jag fick upp någon grej på Spotify där jag kunde lyssna på låtar som var spelade de senaste 2 åren. Jag körde i gång den, hällde upp ett glas vin, tände ljus och började plantera om.  Och mitt i all omplantering ljuder Lalla Hansson – Anna och Mej från högtalaren och tårarna börjar rinna.  Mammas favorit låt och jag har redan innan påsk haft en klump i magen, för högtider är sedan mamma gick bort för 2 år sedan ännu svårare än vad jag redan innan tyckte.

Jag lät tårarna rinna, sjöng med och inser att sorgen och saknaden efter min älskade mamma är lika stor och vidrig som för 2 år sedan när hon somnade in. Tankarna, känslorna och doften från den vidriga mag & tarmavdelningen där hon somnade in smög sig på.

Jag kunde börja le, skratta , gråta och sjunga med i denna låt samtidigt. Molly kom och slickade mig på kinden, jag kramade om henne och sa, det är okej hjärtat. Det slog mig ännu mer, som varje år sedan mamma gick bort och jag håller på med förodling och plantering att det är ännu ett år som jag inte kan ringa mamma eller hon mig och vi kan prata odling, vad hon har odlat, hur det går och ännu ett år som mamma inte kan ringa och skälla på mig, säga att jag är dum i huvudet åt det köp jag gjort. Och ännu ett år jag inte kan skicka foton , som tidigare år på hur det går i stugan och visa upp för mamma hur mycket tid och energi jag lägger ner på att det ska vara en blomsterprakt. Mamma älskade att få se bilder och höra hur det går.  I år hade du verkligen sagt att jag är dum i huvudet med tanke på summorna jag lagt ner på Dahlior, men du hade varit stolt över den blomster prakt jag och sjömannen kommer ha.

Mamma, du fattas mig och jag hoppas du har det fint vart du än är.

Glad påsk älskade, älskade mamma.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.